Utställning på BoMo, Borlänge

BoMo: http://borlangemodern.se/inmotion-matilda-blomquist-och-william-c-woxlin/

INMOTION, 16 JANUARI – 25 FEBRUARI 2020, MATILDA BLOMQUIST OCH WILLIAM C. WOXLIN

Nu visas konstnärerna Matilda Blomquists och William C. Woxlins konstfilmer på BoMo, Borlänge Modern. I den audiovisuella utställningen InMotion visas ett urval av deras konstfilmer som är gjorda mellan 2017–2020. Några av filmerna har deltagit i filmfestivaler i Sverige och utomlands.

”Våra konstnärskap slås samman och berättar något nytt tillsammans. Det är en utställning som berättar om människan och den värld hon bygger omkring sig”, säger Matilda Blomquist.

William C. Woxlins konstfilm Alla Namn tilldelades pris för Bästa Film på Dalarnas Filmfestival 2019 med motiveringen: ”Ett poetiskt mantra som genom en minimalistisk form tar fram det kalla mörkret. En meditation i det obehagliga”. Det är en av femton filmer som visas i utställningen. ”Det finns en väldig svärta i flera av våra filmer, samhällskritik, men även en viss humor. Filmerna är absurda, fragmentariska och abstrakta. Inget som stryker dig medhårs utan får dig att tänka”, säger William C. Woxlin om filmerna.

Utställningen pågår till 25:e februari i nedervåningen på BoMo.

Matilda Blomquist (f. 1998), Ludvika, är konstnär och skådespelare som arbetar med olika uttryck inom bildkonst, film och textbaserade framställningar. Matilda har tidigare studerat Teater på VBU i Ludvika. Har bland annat tilldelats Ludvika Kommuns Uppmuntranspris till unga kulturutövare 2016 och stipendium från Zonta International 2015. Matilda har tidigare studerat på Falkenbergs Konstskola. Hon har även varit del av ett flertal konstnärliga projekt, som ett internationellt demokrati- och teaterutbyte med Georgien och skådespelat i konstfilm för Statens Konstråd. Hennes film Ögon1 deltog på Solna Konstfilmfestival 2019.

William C. Woxlin (f. 1988), Borlänge, är författare, regissör, dramatiker och konstnär. Förutom att ha studerat på Falkenbergs Konstskola så har han skrivit och regisserat ett antal pjäser, bland annat “Vår sista färd” som hade urpremiär i konsthallen BoMo 2018 under William och Matildas gemensamma utställning ArtLab. Samma år tilldelades han Borlänge Kommuns Kulturstipendium. Hans konstfilmer har bland annat visats på Solna Konstfilmfestival och Cefalú Film Festival i Italien.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: