Ny pjäs: Månen närmar sig

manen9

Månen har alltid varit en himlakropp som intresserat mig. Redan i min pjäs ”69 – Det Stora Svenska Rymdprojektet” som skrevs 2007 hade månen en central roll. Mitt intresse för astronomi har jag haft sedan barnsben. Hur många gånger har jag inte besökt Framtidsmuseet och Planetariumet och häpnat över den fantastiska informationskällan? Men det räcker med att blicka upp mot den stjärnklara himlen för att uppleva den ofantligt mäktiga känslan som innefattar det konstant expanderande universum.

För åtta år sedan var målet med min pjäs att föra oss närmare månen. Månen spelar även en central roll i den nya pjäsen ”Månen närmar sig”. Men denna gång så är det månen som närmar sig oss.

Forskaren Hugo står ute på balkongen och stirrar i sitt teleskop. Han kan konstatera, genom sina beräkningar och observationer, att månen rör sig närmare Jorden med en så pass exakt kurs att en kollision är oundviklig. Ut kommer en stressad författare, Catharina. Hon tänder en cigarrett och är orolig över att livet bjuder på allt för många överraskningar.

Hon ställer sig frågan: vem vet mest om livet? Den som redan vet allt om livet eller den som låter sig överraskas av livets oförutsägbara situationer. Hugo, som vet allt om livet, anser självfallet att den som vet allt måste veta mest. Men Catharina undrar om det verkligen går att veta allt. Men en sak har Hugo och Catharina gemensamt. Båda är nämligen likgiltiga inför den kommande katastrofen. Hugo är mer intresserad av att hans beräkningar är korrekta och Catharina är mer orolig för att hon aldrig kommer att vinna en Volkswagen Golf på Bingolotto… Månen närmar sig. Tiden är knapp.

 

mannen2

Förhoppningsvis kan pjäsen publiceras i sommarutgåvan av Dalapennan. Håll till godo.

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: