Läs mer Lotta Lotass i vinter!

(Litteratur)

TIll våren brukar folk läsa deckare, till sommaren brukar folk läsa deckare, till hösten brukar folk läsa deckare, till vintern brukar folk läsa deckare. Kanske dags att stoppa trenden lite?

Då kan jag rekommendera att läsa Lotta Lotass! Lotta kommer från Dalarna, precis som en annan och skriver fantastiska verk. Prosan eller prosalyriken är njutning, ordflödet är väldigt unikt. Skulle jag rekommendera en bok för den ovane läsaren, kan ni börja med ”Min röst skall nu komma från en annan plats i rummet” eller ”Den svarta solen”. Båda håller en väldigt hög kvalitet och är relativt enkla att beställa. Mina favoriter är dock ”Sparta” och ”Fjärrskrift”, men dessa är svåra att få tag på.


Jag äger nog det mesta man kan få tag på i Lotta Lotassväg. Fjärrskrift, Sparta (dock med en riktigt ful recensionsstämpel), Friheten meddelad m.m. Jag har även ett antal tidskrifter där Lotta Lotass medverkar med kortare verk. En kortare favorit är novellen ”Återtåget från Mons” som publicerades i Perquod Nr.41/2007. Jag vet dock att jag saknar en del verk. Hennes senaste ”Everest” har jag skickat efter i dagarna. ”Band II Från Gabbro till Löväng”, får jag försöka hitta på något antikvariat och det ständiga sökandet efter en ”Sparta”-utgåva utan någon recensionsstämpel fortsätter.

Tyvärr verkar det som om flertalet av Lotass verk publiceras i små upplagor. Det finns dock en viss charm med att endast ge ut ett verk i begränsat antal. Mitt eget experimentella verk (som kom efter lyriksamlingen ”Mannen som fanns överallt”) ”T101a 6486.0 kHz”, vars text har hämtat inspiration från nummersändare och apokalyps, publicerades endast i 50 ynka exemplar. Det kan finnas 3 exemplar här hemma hos mig, så om någon vill ge bort en julklapp till farfar eller mormor så får ni gärna höra av er.

Hur som helst bör ni läsa mer Lotass! Helt klart!

God Jul.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: