Drew Karpyshyn – Mass Effect: Ascension

(Litteratur)

Titel: Mass Effect: Ascension
År: 2008
Författare: Drew Karpyshyn

Mellan hösten 2011-våren 2012 sögs jag in i ett helt nytt universum: Mass Effect. Idag så består dock inte ett tv-spel endast av spelet i sig själv, utan även av en massa kringliggande prylar. I detta fall så handlar det om denna roman. Om du inte är hemma i Mass Effect-universumet så finns det verkligen ingen anledning att läsa Ascension. Men om du är en del av detta fantastiska universum så finns det all anledning, om du ska trycka ur det mesta från din spelupplevelse.

Mass Effect: Ascension handlar om Gillian, ett barn som lider av autism men som är ett biotiskt underbarn. Hon blir lämnad av sin drogmissbrukande adoptivfar, Paul Grayson, för att delta i ”The Ascension Project” som ska lära henne att utnyttja sina krafter till fullo.

För att göra en lång historia kort så blir Gillian attackerad av agenter från en organisation kallad Cerberus. Hon klarar sig men blir ändå kidnappad av Cerberusagenten Pel. Nu börjar ett hysteriskt räddningsuppdrag med Kahlee Sanders och Hendel Mitra från projektet i framkant samt Paul Grayson som en tredje part i dramat.

Som jag skrev innan är detta ingen bok för en som aldrig spelat Mass Effect, flera uttryck och platser kan inte förstås av andra. Som science fiction alster kan det dock finnas lite mer att önska, för den som inte är insatt men ändå ger sig an alla uttryck och terminologi. Om du har spelat Mass Effect är dock denna bok ett ypperligt tillfälle att fördjupa dig i Mass Effect-universumet, för vem vill inte bara vävas in i denna mystiska värld så många gånger som möjligt?

Köp boken:
Adlibris, Bokus

Bokrecensioner 2012:
Dave Wolverton – The Courtship of Princess Leia
L.A. Morse – The Flesh Eaters
Anders Tosse – Ligga i Lund
Peggy Gaddis – Två kvinnor om en man
Stig Sæterbakken – Lämna mig inte
J.T. Edson – Quiet Town
Dennis Cooper – The Sluts
Chuck Palahniuk – Snuff
D. Harlan Wilson – They had goat heads
Eckhartd Gerdes – My Landlady the lobotomist


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: