Talangerna dör i förtid; Amy Winehouse avliden

(Musik)
AmyNu rapporteras det att Amy Winehouse har funnits död i en lägenhet i London, endast 27 år gammal. Jag har tidigare i bloggen skrivit om Amy Winehouse och flera andra av dagens talanger (ex. Pete Doherty) som kastar bort sitt liv på droger och annat dumt. Jag har svårt att se varför man gör ner sig på detta vis när man kan leva med det som man borde tycka bäst om: musik, komponerande och skrivande. Är detta ”rock’n’roll”-liv så eftersträvansvärt? Det är få som har överlevt (Keith Richards, Ozzy, Shan McGowan), fler har dött (Jim Morrison, Brian Jones, Jimi Hendrix, Kurt Cobain, Janis Joplin; alla 27 år). Nu har alltså en av våra större talanger från 2000-talet gått ur tiden, den evigt melakoliska frågan blir vem nästa är, som står på tur?
 
Amy Winehouse har sjungit fantastiska låtar där ”Back in Black” står högst på min lista; tyvärr har hennes liveframträdanden kantats av fylla och drogpåverkan vilket har gjort att kvaliteten varit rätt så dålig; men hennes album är riktigt bra. Hennes egentliga betydelse för musikens utveckling kan säkert diskuteras, men den musik hon gjorde var i framkant av den moderna popens mix med äldre influenser och på något vis anser jag att hon är ett musikaliskt geni inom sin genre med sin fantastiska röst, genomtänkta texter och talangfulla musikalitet.
 
 
 
 ”I cheated myself like I knew I would. I told you, I was trouble. You know that I’m no good.” – Amy Winehouse ur ”You know I’m no good”
 

  
  
Ex1, Exp2,3,4,5,6,7,8
SvD1,2,3,4,5
Dn1,2,3
 
 
 
  
 
 

 

 


2 responses to “Talangerna dör i förtid; Amy Winehouse avliden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: