Peace & Love – Dag 1

Då var det alltså dags… Peace & Love slår upp portarna och akterna börjar. Efter att ha dansat slut på mig under Lifelikes spelning så blev det en rätt så lyckad dag. Här kommer lite recensioner och betyg…


NATIONALTEATERNS KLANG, JUBEL & JUBILEUMSFÖRESTÄLLNING
[Kabarevy/Teater]
Nationalteaterns Rockorkester i all ära, men teaterdelen var först. Här bjuds vi på en kavalkad med sketcher och musikstycken, gamla som nya. Man kan tycka att en teatergrupp som firar 40 år kan verka mossiga, men inte Nationalteatern som lockar fram både intressanta tankar och skrattsalvor. Vi får även höra klassiker som ”Ylle”, ”Bängen Trålar” och även en stunds hyllning till bortgågne medlemmen Totta Näslund; och flörten med Hans Mosesson som ICA-Stig/Speedy Gonzales är meta-komik på hög nivå.
Betyg: ++++


KARL X JOHAN
[Elektro-pop]
Här samplar man friskt mellan klassiskmusik och något som låter likt filmmusik till elektroniskt pulserande trummor, basgångar och echo-reverb rösteffekter. Det låter helt idiotiskt på papperet, men Karl X Johan får en otrolig fart på dansgolvet, inte minst när deras (enligt mig) bästa låt ”Flames” spelas, där man har samplat Ennio Morricones mäktiga ”The Untouchables” till en rejäl elektro-dance dänga. Synd att inte fler folk hade lyckats hitta till Graceland-scenen.
Betyg: +++


GRÄNSLÖST
[Folkmusik/Världsmusik]
Gränslöst är en orkester som spelar gott och blandat kan man säga, svängiga toner från balkan, lite dansant marsch och mycket annat. Spelglädjen och energin sprids till publiken och när ett långt dansande tåg av festivalbesökare bildas i takt till ”Cayenne”. Orkestern spelade för övrigt som en av mellanakterna i Melodifestivalen 2009. Om det inte krockar med någon viktig bör ni inte missa deras andra spelning imorgon!
Betyg: ++++


BOOT
[Folkmusik]
Boot består av Hållbus Totte Mattsson, Ola Bäckström och Samuel Andersson som spelar polka, schottis och tretaktsmusik till ända. Spelningen varierar mellan väldigt klämmig och naturalistisk mystik. När delar av publiken spontant börjar dansa schottis så kan jag inte undgå att få en viss känsla av överraskning, speciellt när det var så pass unga människor som dansade. Dock är det glädjande att se och jag gick nöjd därifrån.
Betyg: +++


TREVA
[Folkmusik]
Det kan vara för att jag just sett 2 st folkmusik-akter som gör att jag blir lite less på Treva, visst de är duktiga, men går tyvärr inte att mäta sig med varken Gränslöst eller Boot. Hur som haver så är killarna i Treva talangfulla och det är alltid skönt att se hur återväxten av en musikgenre ser ut och spelar.
Betyg: ++


LIFELIKE
[DJ/Electro/House]
Lifelike kommer från Frankrike, alla bra DJs kommer från Frankrike/Holland-området. Fultl ös på dansgolvet och musiken pulserar på bra i trumhinnorna medan benen rör sig i takt. House är perfekt musik att avsluta kvällen med; det svänger och är otroligt dansant; benen orkar knappt bära en hem efteråt (om nu detta ska ses som ett minus).
Betyg: ++++


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: