Oscarsnomineringarna klara!

Best Motion Picture of the Year
127 timmar (2010)
Black Swan (2010)
The Fighter (2010)
Inception (2010)
The Kids Are All Right (2010)
The King’s Speech (2010)
The Social Network (2010)
Toy Story 3 (2010)
True Grit (2010)
Winter’s Bone (2010)

Best Performance by an Actor in a Leading Role
Javier Bardem for Biutiful (2010)
Jeff Bridges for True Grit (2010)
Jesse Eisenberg for The Social Network (2010)
Colin Firth for The King’s Speech (2010)
James Franco for 127 timmar (2010)

Best Performance by an Actress in a Leading Role
Annette Bening for The Kids Are All Right (2010)
Nicole Kidman for Rabbit Hole (2010)
Jennifer Lawrence for Winter’s Bone (2010)
Natalie Portman for Black Swan (2010)
Michelle Williams for Blue Valentine (2010)

Best Performance by an Actor in a Supporting Role
Christian Bale for The Fighter (2010)
John Hawkes for Winter’s Bone (2010)
Jeremy Renner for The Town (2010)
Mark Ruffalo for The Kids Are All Right (2010)
Geoffrey Rush for The King’s Speech (2010)

Best Performance by an Actress in a Supporting Role
Amy Adams for The Fighter (2010)
Helena Bonham Carter for The King’s Speech (2010)
Melissa Leo for The Fighter (2010)
Hailee Steinfeld for True Grit (2010)
Jacki Weaver for Animal Kingdom (2010)

Best Achievement in Directing
Darren Aronofsky for Black Swan (2010)
Ethan Coen, Joel Coen for True Grit (2010)
David Fincher for The Social Network (2010)
Tom Hooper for The King’s Speech (2010)
David O. Russell for The Fighter (2010)

Best Writing, Screenplay Written Directly for the Screen
Medan åren går (2010): Mike Leigh
The Fighter (2010): Scott Silver, Paul Tamasy, Eric Johnson
Inception (2010): Christopher Nolan
The Kids Are All Right (2010): Lisa Cholodenko, Stuart Blumberg
The King’s Speech (2010): David Seidler

Best Writing, Screenplay Based on Material Previously Produced or Published
127 timmar (2010): Danny Boyle, Simon Beaufoy
Toy Story 3 (2010): Michael Arndt, John Lasseter, Andrew Stanton, Lee Unkrich
True Grit (2010): Joel Coen, Ethan Coen
Winter’s Bone (2010): Debra Granik, Anne Rosellini

Best Animated Feature Film of the Year
Draktränaren (2010)
L’illusionniste (2010)
Toy Story 3 (2010)

Best Foreign Language Film of the Year
Biutiful (2010): Alejandro González Iñárritu(Mexico)
Kynodontas (2009): Giorgos Lanthimos(Greece)
Hämnden (2010): Susanne Bier(Denmark)
Incendies (2010): Denis Villeneuve(Canada)
Hors-la-loi (2010): Rachid Bouchareb(Algeria)

Best Achievement in Cinematography
Black Swan (2010): Matthew Libatique
Inception (2010): Wally Pfister
The King’s Speech (2010): Danny Cohen
The Social Network (2010): Jeff Cronenweth
True Grit (2010): Roger Deakins

Best Achievement in EditingNominees:
127 timmar (2010): Jon Harris
Black Swan (2010): Andrew Weisblum
The Fighter (2010): Pamela Martin
The King’s Speech (2010): Tariq Anwar
The Social Network (2010): Kirk Baxter, Angus Wall

Best Achievement in Art Direction
Alice i Underlandet (2010): Stefan Dechant
Harry Potter och Dödsrelikerna: Del 1 (2010): Andrew Ackland-Snow
Inception (2010): Guy Hendrix Dyas
The King’s Speech (2010): Netty Chapman
True Grit (2010): Stefan Dechant

Best Achievement in Costume Design
Alice i Underlandet (2010): Colleen Atwood
Kärlek på italienska (2009): Antonella Cannarozzi
The King’s Speech (2010): Jenny Beavan
The Tempest (2010/II): Sandy Powell
True Grit (2010): Mary Zophres

Best Achievement in MakeupNominees:
Barney’s Version (2010)
The Way Back (2010)
The Wolfman (2010)

Best Achievement in Music Written for Motion Pictures, Original Score
127 timmar (2010): A.R. Rahman
Draktränaren (2010): John Powell
Inception (2010): Hans Zimmer
The King’s Speech (2010): Alexandre Desplat
The Social Network (2010): Trent Reznor, Atticus Ross

Best Achievement in Music Written for Motion Pictures, Original SongNominees:
127 timmar (2010): A.R. Rahman, Rollo Armstrong, Dido(”If I Rise”)
Country Strong (2010): Bob DiPiero, Tom Douglas, Hillary Lindsey, Troy Verges(”Coming Home”)
Trassel (2010): Alan Menken, Glenn Slater(”I See the Light”)
Toy Story 3 (2010): Randy Newman(”We Belong Together”)

Best Achievement in Sound MixingNominees:
Inception (2010)
The King’s Speech (2010)
Salt (2010)
The Social Network (2010)
True Grit (2010)

Best Achievement in Sound Editing
Inception (2010)
Toy Story 3 (2010)
TRON: Legacy (2010)
True Grit (2010)
Unstoppable (2010)

Best Achievement in Visual Effects
Alice i Underlandet (2010)
Harry Potter och Dödsrelikerna: Del 1 (2010)
Livet efter detta (2010)
Inception (2010)
Iron Man 2 (2010)

Best Documentary, FeaturesNominees:
Exit Through the Gift Shop (2010): Banksy
GasLand (2010): Josh Fox
Inside Job (2010): Charles Ferguson
Restrepo (2010): Tim Hetherington, Sebastian Junger
Waste Land (2010): Lucy Walker

Best Documentary, Short Subjects
Killing in the Name (2010)
Poster Girl (2010)
Strangers No More (2010)
Sun Come Up (2010)
The Warriors of Qiugang (2010)

Best Short Film, Animated
Day & Night
The Gruffalo
Let’s Pollute
The Lost Thing
Madagascar, carnet de voyage

Best Short Film, Live ActionNominees:
The Confession
The Crush
God of Love
Na Wewe
Wish 143



Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )


Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )


Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )


Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: