Sammanfattning: Golden Globe '10

Vad ska man säga? Avatar som bästa film? Är detta ett skämt? Avatar är bara en slags kopia på den amerikanska-storyn som används om och om igen; Pochahontas, Dansar med vargar-temat; okej att den vinner i cinematografi och liknande kategorier för visst är effekterna och miljöerna riktigt vackra, men bästa film? När man har ”Up in the Air”, ”Precius”, ”Hurt Locker” och ”Inglourious Basterds” i potten? Nej nu får kommitén nyktra till lite! Clooney som kändes självklar till bästa manliga förlorade mott Jeff Bridges, Bullock fick pris för The Blind Side och inte för The Proposal. Annars var det få överraskningar; Meryl Streep för Julie & Julia; Mo’Nique för Precious, Cameron för Avatar, Up för bästa Animerade…

Dock var det så skönt att se Christoph Waltz vinna för sin roll Hans Landa i Inglourious Basterds; han är värd vartenda pris han får (nu börjar det bli väldigt många; fattas bara två: Screen Writers Guild och Oscar! Men snart så har han dessa också!) Han gav ett riktigt bra tal också; inte en massa tackande till gud utan här tackar han Tarantino på riktigt! Dock var hans tal i Cannes då han vann bästa skådespelare snäppet bättre ändå!

Mycket skämt om det pågående bråket mellan Leno, Conan ’O Brien och NBC; annars en väldigt trevlig tillställning; kul att man på B-sändningen (med kommentatorstudio bestående av tre amerikanska skrikiga kvinnor); synd att de hade sådant problem att uttala mitt namn… men, men… man kan inte få allt!


(Tre damerna som charmades av William C. Woxlin…)

Hur gick det med tippningen då? Jodå, av 9 rätt av 25; men om vi räknar bort TV-kategorierna (jag ser aldrig på TV-serier!) så har vi istället 9 rätt av 14, som får anses vara ett okej resultat; att Up vann pris för bästa soundtrack kan väl kanske ifrågasättas, sedan var det synd att Avatar inte vann i bästa låt (Leona Lewis – ”I see you”; det enda som var bra med filmen!); noterbart att ”Up in the air” endast fick ett pris! The Hurt Locker, inte ett enda! HFPA måste nyktra till lite! Dock blir detta resultat en liten fingervisning på hur Oscars kommer att gå… Spännande!

 

(Stort grattis till Christoph Waltz och Bullock!)


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: