Hur länge orkar man vänta?

Hur svårt ska det vara att få tag på en ordentlig version av Fantomen på Operan? Nu menar jag inte den fantastiska musikalen eller Universals 1943 remake; utan 1925-års filmatisering med Lon Chaney Sr. i huvudrollen! Jag har ju alltid hävdat att jag själv är som gjord för att spela två roller: Dracula och Fantomen på Operan, jag vet att jag skulle klara av det galant! Hur som haver så är det besynnerliga med denna film, som jag är ute efter, att den har spelats in i olika versioner, med samma skådespelarensemble; först 1925, sedan en 1929 (finns även fler men dessa är antingen förstörda eller försvunna). Filmen är så pass gammal att den har kommit ut i ”public domain” (alltså gratis distribution av filmen för vem som helst); detta har medfört att ett antal lågbudget distributörer har valt att ge ut filmen; därför är det nu en dvd-djungel utan dess like. Men jag har i alla fall beställt en dvd utgåva som jag tror ska vara bra (med ett soundtrack som är specialskrivet för filmen!). Se utgåvan här: Amazon. Återkommer då jag har dvd skivan i min hand!


(Lon Chaney Sr. och Mary Philbin i en av de bästa historierna om passion och kärlek någonsin!)

Nollningen är inne på sin andra vecka… Gårdagens uslaste nolla var onekligen nollan som lyckades hamna bredvid Öfvermaas på bussen hem från Falu-eskapaderna. Ett konstant pratande, envägskommunikation kan man säga; Öfvermaas ska ju inte blanda sig och diskutera speciellt mycket med nollan (i alla fall inte innan avklädningen på fredag)… Men när nollan vid resans slut konstaterade att vi borde gifta oss för vi passade så bra ihop (då hade jag kanske sagt två ord på hela resan) och flytta till ett hus på Lidingö där vi kunde laga chilenska piroger (hon har fattat att jag är halvchilenare då jag bl.a. har chilenska flaggan på overallen); så kunde inte Öfvermaas hålla minen längre utan började skratta (för er som inte vet så är det förbjudet för alla Maasar, Öfvermaasar, JF att skratta eller le)… Tämligen mycket uselt av nollan!


2 responses to “Hur länge orkar man vänta?

  • Tilda

    Vilken trevlig lunch, betydligt mer fantasifull än min som du såg…jag åt en rätt usel lunch idag! Kram!

    • William C. Woxlin

      Hehe; gäller ju att ta fram sin kreativa ådra =) Men tortellini (som det såg ut att vara) är väl ändå lite smågott det med? Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: