Tips: Living with Michael Jackson

Jag har aldrig sett en dokumentär om Michael Jackson. Living with Michael Jackson är en dokmentär där Martin Bashir intervjuar och följer MJ, för att få en personligare insikt i hans liv. Det är en skrämmande resa, MJs timida röst sätter lyssnaren i trans, han beter sig som ett barn och verkar ha dålig verklighetsförankring. Dokumentären, mer eller mindre, bekräftar mina ”fördommar” mot MJ; han kan vara den mest tragiska figuren inom musikvärlden någonsin… Visst vi har Elvis som gick ner sig totalt, Jerry Lee Lewis som hade affärer med sin kusin, Lennon som blev skjuten, Madonna som vill adoptera fler och fler barn, Rolling Stones knarkande etc. etc. Ingenting slår MJs historia, hela han är någon slags gestalt för den mörka sidan av att vara känd, från början till slut!

Problemet när man intervjuar MJ är att det lätt kan bli en s.k. freakshow, men Bashir lyckas verkligen med balansgången; man tycker synd om MJ, man skrattar med MJ, det är nästan så att man förstår MJ.

Dokumentären innehåller många helt vrickade, hjärtskärande, roliga delar:
¤ MJ hävdar att han är Peter Pan, i hjärtat.
¤ Michael Jackson klättrar i ett träd, hans inspirationsträd; där han bl.a. skrivit låten Heal the World. Han proklamerar att en av hans favoritsysslor är vattenballongkrig och att klättra i träd.
¤ MJ pratar om hur sin far slog honom, han faller nästan i gråt. Barnaga… jag blir själv ledsen och förbannad på fadern. Hela episoden om MJs liv som barn och faderns extrema kontroll över hela Jackson 5 är väldigt rörande att se på. Jag tror på honom när han själv säger att han aldrig skulle slå sina egna barn, han utstrålar en verklig ärlighet.
¤ Hur han blev retad pga hans utseende när han var mindre, och hur hans pappa sade att han var ful och hur detta påverkat honom (folk tänker inte på att saker som sägs kan sätta sig väldigt hårt). Han är väldigt fåordig när det gäller hans plastikoperationer, ”They’re all lies”, ”They’re ignorant fools”

Den här dokumentären bör alla se; jag vet inte om jag drar rätt slutsatser men MJ verkar vara en väldigt snäll, timid, trankil, bräcklig och väldigt emotionell människa. Alltså han verkar så genuint snäll… det är tragiskt att han har fått stå ut med så mycket skit, visst han är excentrisk och lite småknäpp (och förmodligen för naiv för sitt eget bästa!), men på något sätt känns han väldigt missförstådd…


Se:
Del 1 på Youtube
(ni kan klicka er vidare på YT. till alla andra delar)


2 responses to “Tips: Living with Michael Jackson

  • Julia

    Ååååååhhh Michael kom tillbaks!! Du är så saknad! Jag som skulle köpa biljett till en av hans Londonkonserter!! 😥 Will jag är i stan imorgon ska vi ses, hitta på något skoj? Vi kan se på Moonwalker! 😀 kram & puss & kram

    • William C. Woxlin

      Jo trots att Jackson inte var någon av mina idoler så går det inte att förneka att han var väldigt stor! Trevligt att du väljer att komma på besök när det är monsunregn och vädret är allmänt ostabilt här i Borlänge… Det är helt hysteriskt, men visst kan vi hitta på något; call me! kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: