Midsommarfilmer…

Det ser ut att bli en regnig midsommar… igen! Då kan man ju ägna tiden åt att se på lite film! Enligt mig så passar svenska filmer bäst på midsommar så här kommer några snabba svenska filmtips:

Änglagård 1 – Kan vara en av de bästa svenska filmerna som gjorts! Helena Bergström, Rickard Wolff, Sven Wollter och hela ensemblen är helt perfekta i sina roller. (Ja, vi kan väl slänga in Änglagård 2 också medan vi håller på!)

Yrrol – Jag hade tänkt tipsa om filmer som: ”Sånger från Andra våningen” och ”Utvandrarna”; men jag vill ha ”glada” filmer på midsommar! Då är ju Yrrol helt perfekt! Lorry-gängets saliga blandning av sketcher kan ses om och om igen!

Vi hade i alla fall tur med vädret – Om ni har sett uppföljaren så… glöm den! Glöm! Glöm! Här är första filmen; väldigt rolig för både stora (farmor/farfar/mormor/morfar) och små (pappa/mamma/jag/bror)!

Fyra nyanser av Brunt – Killingängets egen mastodontfilm! En mycket svart komedifilm med flera inslag utav seriöst drama. Passar absolut inte alla; men för den det passar så är det guld! (Man skulle kunna tänka sig att se ”Torsk på Tallin” istället!)

Klassfesten – Jag tror att Björn Kjellman har fått stå lite i skymundan bland sveriges skådespelare (tyvärr); men i den här filmen så får han glänsa ordentligt! På något sätt är det en väldigt stor igenkänningsfaktor på flera av situationerna (och humorn), trots att man endast är 21år.

Lite andra tips: Drömkåken (med Björn Skifs), Ogifta Par (Dalle i högform), Fucking Åmål (En av Moodyssons bättre), Adam & Eva (Kjellman och Nilsson i härlig kärlekskomedi-drama), Den perfekta sommaren (Kjelle Bergkvist i högform!)


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: