Har Hollywood tappat greppet?

Man börjar undra, man börjar klia sig i håret… man läser en gång till…
Ibland tror man inte sina ögon, ibland orkar man inte ens reagera; det finns bara en enda fråga som etsar sig fast: Har Hollywood tappat greppet?

Jag talar naturligtvis om remakes av gamla filmer!

Det är ingenting direkt nytt att göra remakes (alltså nya/uppdaterade versioner av äldre filmer) på filmer; det började runt 2005 då man gjorde en ny version av den gamla kultskräckfilmen House of Wax (där skräckens mästare Vincent Price hade huvudrollen!). 2005 var det alltså dags att släppa den nya versionen där bl.a. Paris Hilton har en roll! Ja den Paris Hilton. 2006 kom bl.a. en ny version av en annan kultskräckfilm: Hills Have Eyes. Så här rullar det på fortfarande; de nya versionerna blir fler och fler (oftast även sämre och sämre också). Den gemensamma nämnaren är att de nya versionerna är sämre än orginalet! Man börjar undra om manusförfattarna har tappat all fantasirikedom; ingenting är nytt, bara sämre.

Denna epedemi kommer inte ta slut heller då vi 2009 bl.a. får se en ny version av Friday 13th (Fredagen den 13e) och en ny version av Plan 9 from Outer Space är i startgroparna. Hur kan man göra så?! Det går inte att göra en ny version av Edward D. Wood! Det går bara inte för hans filmer är så pass unika; man börjar inte göra om sånt som är så pass unikt!

Vi får i alla fall hoppas att detta virus, som raderar manusförfattarnas fantasi, blir utrotat snart innan andra genrer blir kontaminerade. För vem vill se en ny version av Casablanca? Eller varför inte en ny version av Borta med Vinden? Braveheart?

Okej för att inte avsluta det här blogginlägget med en sådan frustration kommer här lite tips…
Under 70 och 80 -talet så fick inte Turkiet importera västländska filmer (som ex. Star Wars). Istället valde man att spela in egna lågbudgetversioner av dessa filmer; oftast hade produktionen inte någon tillåtelse att använda musiken från orginalen, men det spelade såklart mindre roll. Detta gör att vi har superroliga (helt oavsiktligt såklart!) remakes på storfilmer. Jag kommer nu länka till några helt fantastiska klipp från några av dessa filmer:

Turkiska Star Wars (Dünyayi kurtaran adam) – Här är ett montage från några helt fantastiska scener. Jag vet inte hur men på något sätt blandade man ihop Star Wars med Indiana Jones så vi får höra Indiana Jones-temat spelas i en del av scenerna (ja det är verkligen så i filmen!).

Turkiska Rambo (Korkusuz) – Helt fantastiskt hur den här turkiska Rambon lyckas hitta raketer till sitt raketgevär lite överallt… Underbart!

Turkiska Rocky (Kara simsek)
 
Turkiska Stålmannen (Süpermen dönüyor)
 
Turkiska Spindelmanne vs Turkiska Captain America (3 dev adam)

 


(Turkiska spindelmannen!)


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: