Löpande oscarsgala…

05:52 – Bästa film såklart: Slumdog Millionaire… Tyvärr måste jag säga att det är lite ”oförtjänt” då de andra filmerna enligt mig var ljusår bättre… Men vad kan man säga mer än grattis? 🙂 Lite besviken är jag allt… Mer funderingar och sånt kommer senare under dagen!

 

05:47 – Steven Spielberg… Nu är det dags för årets film… Kollar man trenden så lär väl Slumdog vinna…

05:42 – Vem ska det bli…. så ooerhört spännande… SEAN PENN!!! Oj oj oj… Det trodde jag banne mig inte… Både synd om Rourke och Langella där som verkligen förtjänade priset…

05:37 – Nu står det några nutida legender på scenen! Michael Douglas, Anthony Hopkins, Robert de Niro   …det är dags för Bästa Manliga Skådespelare!

05:36 – ”This proves that there is as many nuts in the academy as anywhere else” – klockren kommentar från Jack Nicholson i montaget!

05:31 – Kate Winslet vinner kategorin för bästa kvinnliga skådespelerska!! Där prickade jag in ett till rätt! Hon verkar uppriktigt rörd över att få priset.

05:25 – Nu ni… Bästa kvinnliga huvudroll… Nicole Kidman… vad snygg hon alltid lyckas vara, vilken kjol… 🙂

05:20 – Nu då bästa regissör……. till….. Danny Boyle…. Slumdog igen, tråkigt… Det ser ut som om Slumdog blir festivalens vinnare, det trodde jag absolut inte… Nu ligger Button illa till för att bli årets film…

05:11 – Mycket fint montage där Queen Laifath sjunger ”I’ll be seeing you” (en av Liberaces avslutninglåtar)
Bernie Mac också ja… Bra i Oceans 11. Michael Cricton, författaren till Jurassic Park, Pat Hingle (Bla Commissioner Gordon i Batman filmerna från 90talet), Nobelpristagaren Harold Pinter, South Park-Chef Isaac Hayes

Och så fick vi med lite Ed Wood då Vampira avled förra året… (Det visades ett klipp från Plan 9 from Outer Space, vilket är helt unikt för att vara Oscarsgalan!)
Sydney Pollack också som bl.a. är helt underbar i Eyes Wide Shut…

05:08 – Dags att hedra de skådespelare som har lämnat oss under gågna året… Jag sörjer Paul Newman och Charlton Heston, två mycket stora skådespelare! Heston är ju underbar i alla dessa mastodontfilmer som Ben Hur och The Ten Commendments.

05:05 – Nu bästa utländska film, tyvärr bara sett en av dem så kan ju inte tippa ordentligt på denna kategori… Vinnare blir Departures!!! Den enda av de jag sett också 😀 Mycket grym film, borde ni alla se! Alla trodde tydligen att Waltz with Bashir skulle vinna…

05:01 – Nej men nu går det lite för långt… Slumdog vinnar även i kategorin för bästa låt i en film…

04:56 – Vilket jäkla påhitt… Årets bästa låt i en film… Två nomineringar för Slumdog!!! och endast en annan filmlåt som är nominerad: Wall-E… Lite småskandal där måste jag säga… Och som sagt vart är Bruce med The Wrestler?

04:52 – Har lite dålig koll i dessa musikpriser, skäms på mig jag som är musiker/artist/kompositör och allt… Men ska jag tro på någon så är det väl Wall-E. Vinnaren blev… Slumdog igen! På papperet ser det lite konstigt ut att både James Newton Howard och Danny Elfman inte vann..

 
04:50 – Då är det dags för musikpriser… Varför är inte Bruce Springsteen nominerad med bästa låt för The Wrestler? Kanske för att han vann en Golden Globe Award? Men först musikstycken från olika nominerade filmer… Luta er tillbaks och njut!

04:41 – Hedersoscarn går till komikern Jerry Lewis. Han får den för arbetet inom den humanitära sektorn, och då framför allt för de insatser han gjort för barn runt om i världen. En hedersoscar har bl.a. Groucho Marx fått (Bröderna Marx har ju gjort några av de absolut roligaste komedifilmerna någonsin! Se exempelvis Duck Soup eller A Night at the Opera). Nu fick Jerry Lewis Jean Hersholt Humanitarian Award vilket är samma som bl.a. Charlton Heston, Frank Sinatra och Paul Newman fått.

04:37 – Man längtar lite tills man får se nattens klimax: Bästa Manliga Skådespelare. Ska oldien Frank Langella knäppa Rourke på näsan? Langella är den 6e äldsta skådespelare som blivit nominerad i kategorin. Äldsta är Richard Farnsworth 1999 (I filmen The Straight Story), 79 år. Langella är 71 år.

04:34 – Nu blir det bästa klippning… Ska inte TDK ta denna för dens intensiva klippning? Eller blir det Slumdog igen? Och visst blir det Slumdog igen… Börjar bli tjatigt nu…

04:30 – Snabbt över till Bästa ljudmixing… Kan The Dark Knight knipa denna också? Nejdu varken Wall-E eller TDK vann, utan Slumdog!

04:28 – Och direkt över till bästa ljudeffekter… Wall-E hoppas man på… Men det blri The Dark Knight som kammar hem den! 2:a statyetten…

04:25 – Will Smith, rolig presentatör, nu kan The Dark Knight vinna en till Oscar i Visual Effects… och visst blir det Benjamin Button! Inte förvånande, seriefigursfilmer/actionfilmer brukar kamma noll på Oscarsgalan. Men grattis till svensken (Mattias BergbomI som var med i gruppen som vann! (ej med på scenen)

04:22 – Andra bra dokumentärfilmer som bör ses är ju: The Bridge (2006), Grizzly Man (2005), No Direction Home (2005)

04:13 – Kom igen nu Herzog! Naaajj… Man on Wire. Roligt tal… Philippe Petit verkar vara en rolig tjomme. Alla Herzogs fem filmer med Klaus Kinski ligger förövrigt på min Top 20 lista! Smile Pinki vann i bästa Kortfilms dokumentär.

04:11 – Werner Herzog!!! En annan av mina all-time favoriter 😀 Får väl hoppas att han vinner! Anledningen till att jag inte tippade den kategorin är för att jag bara sett hans film…

04:07 – HEATH LEDGER! Jepp… Det blev det tillslut… The Dark Knights första Oscar…

04:04 – Nu får vi se om Heath Ledger får sitt pris…

04:02 – CHRISTOPHER WALKEN!!! En av mina all-time favoriter… är med och presenterar Årets Manliga Biroll!! Han fick förövrigt en Oscar för hans prestation i The Deer Hunter, en underbar film.

04:00 – Nu ska vi se strax om Heath Ledger vinner. Statistiken talar inte för Ledger… som inte ens fick en Oscar för Brokeback Mountain (dock är ju inte den filmen allt för bra, men ändå :))

03:56 – Nu blev det mer svenskt i galan när de bryter ut i Mamma Mia 🙂 Måste bara flika in att jag som verkligen gillar musikaler, som Fantomen på Operan och Jekyll/Hyde, så är High School Musical en riktigt värdelös musikal!! Herregud det är nästan så att jag hellre ser den oerhört överskattade The Sound of Music än HSM…

03:52 – Nu kör konferencieren Hugh Jackman ett rejält härligt musikalnummer! Han har ju bl.a. varit med i musikalen The Boy from Oz, så sjunga kan han allt. Han sjunger tillsammans med Beyoncé och nu kom Zac Efron och Vanessa Hughes från High School Musical in på scenen också…

03:46 – Nu Live Action Short/Bästa Kortfilm… Tyvärr inte sett en enda i denna kategorin (får väl ställa mig i hörnet och skämmas)
Vinnaren blir Toyland (Spielzeugland). På de få bilderna man såg utav den fick man lite mersmak! Denna skall ses så snart som möjligt 🙂

03:43 – Montage av komedifilmer… Love Guru vann väl en massa pris för sämsta film på Raspberry Galan

03:40 – Så här lite i reklampausen funderar jag på vilket tal som var bäst… Pendlar lite mella Cruz och Kunio Katos ”Thank You” tal 🙂 Men det är väl lite småkänt att asiater inte är allt för vana med att hålla tal (som vi fick se prov på under Nobelfesten förra året)

03:31 – Hahaha Ben Stiller vilken parodi på Joaquin Phoenix. Kinematografi nu… Slumdog drar hem ännu en Oscar…

03:26 – Nu när jag tänker efter så är inte Twilight med i någon kategori. Gjordes den för sent? Eller var den för dålig helt enkelt? Enda jag kommer ihåg från den filmen är att Anna Kendrick var grymt snygg 🙂 (ledsen alla Twilight-fans där ute men filmen var otroligt tråkig…)

03:22 – Nu är då makeup… Benjamin button eller Dark Knight!
Ett till rätt! Benjamin Button tog hem den! Trodde ett tag det skulle bli The Dark Knight, men icke då. 3 rätt.

03:19 – Nu då har Australia chans på sin enda Oscar: Kostym!
Men det gick ej… The Dutchess tog hem den, men Nicole som hade en sådan fin klänning i Australia 🙂

03:16 – Nu då Art Direction, stel-Craig och SJP presenterar… Benjamin Button vann denna ja… Inte mycket att orda om.

03:10 – Bästa animerad kortfilm: La Maison En Petits Cubes – Kunio Kato

03:03 – Jack Black är en rolig tjomme 🙂 Kom igen nu Wall-E!
Bästa animation: WALL-E!!! 2 Rätt 🙂

02:59 – Adapted Screenplay då… Kaske svåraste kategorin att tippa…
Slumdog vann den… Bara ett rätt hittils, men som sagt var denna kategori omöjlig att tippa

02:57 – Rolig knytnäve till Scientologerna från Fey & Martin… Milk vann bästa orginal manus/screenplay.

02:43 – Best Supporting Actress nu…. spännande… Cruz har en oerhört vacker klänning på sig… Amy fick ju bästa presentationen av Whoopie Goldberg… Cruz vann… (man kan ju säga ett rätt åt mig här :))


One response to “Löpande oscarsgala…

  • edion

    Underbar blogg. jag tog mig friheten att länka hit då du har en så snabb uppdatering. Lycka till i natt med att uppdatera mycket bra jobbat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: